Around the corner -,-

Assalamualaikum...


Semua orang tahu kan what is the thing that just around the corner tu? Kalau aku cakap sure semua candidates pengsan. Tak pun... bhuuurrr *vomit*. Aku dah muntah dulu *senyum manis*. Lagi satu.. dua.. tiga.. tiga hari :) siapa rasa nak pengsan? HAHA. Cikgu aku kata awak kena study sejam je untuk setiap subject. Kalau lebih, awak muntah. Memang aku dah test dua hari lepas. Usually Add Math la kan. Tak puas hati tak dapat jawab. Lebih sejam aku test. Betul malam tu aku muntah muntah. Esoknya aku demam dan tak datang sekolah *muka tak berdosa*. Eh, tak ada kena mengena pun ea haha Aku memang dah demam sejak pagi tu. Satu kelas aku demam. Hari Rabu ingat aku seorang je absent. Rupanya sampai 6 orang. Semua demam kah kahh kesiaann 5 KAA *toya*.

Dua hari aku tak dekat dengan lappy. Memang tenang. Tapi harini aku macam nak buat entry. Haha. So aku buatlahh. Daaan.... boleh tak aku nak koyak Past-year Q Add Math tuu? -"-, dari tadi tak mendapat penyelesaian. Lebih sejam juga aku test tadi. Maka bagi menenangkan diri, aku pun online. Asalnya tak nak. Cuma nak buat entry je. Kononnya *hakk ptuihh*. Tiba tiba teringat last aku online tu ada something something. Hee something something apa ituuuu? Ngehh adalahh! :3 sibuk je nak tahu! :D

But aku ada hangin kat seorang budak ni. Eyy, geramnyaa. Manusia jenis macam ni pun ada ea? Orang simpan perasaan sensorang boleh gila kau tahu tak? Yang kau nak marah marah apa hal? Yet, kau yang cari masalah. Bukan dia. Kau nak marah marah dia apahal? Kalau tak nak, takyah la cari pasal. Ouhh kau seorang jelah manusia? Kau seorang jelah yang ada perasaan? Kau seorang jelah tahu sakit hati? Kau seorang jelah tahu tension SPM? Lepak la, bro. Kau kalau tension pun istighfar sudah la. Tenang insya-Allah. Tak percaya kau buat laah. Manusia ni, Allah bagi sikit debaran takut dalam dada tu kira alhamdulillah sebagai peringatan. Yang tak berdebar tu masalah mental. Yang debar lebih tu setan punya kerja. Kau tahu? Yang kau tension lepas tu kau nak buat orang tension sama pahal? Kau ingat kawan aku tu tak tension SPM la? Nak kena layan kau punya tension tu nak kena pujuk tension kau tu kau ingat dia tak ada kerja lain nak buat? Subject kitaorang 11 kut. Kalau senang tak apa. Ini? Kau ingat kawan aku robot? Baca sekali terus ingat? Dengan nak ingat segala benda tu dengan kau cari pasal kau ingat dia apa? Kalau kau rasa suka sangat susahkan hidup orang apsal kau tak susahkan hidup kau je sebab kau pun orang kan? Jadi orang la wei. Sekarang aku tak kira. By hook or by crook benda ni mesti settle sebelum SPM mula. Kau takyah cari pasal dia pun tak tension. Okay? Aku tahu kawan aku kata mess kau buat ni tak effect apa pun kat SPM dia. Itu dia cakap. Yang aku nampak dia jalan macam mayat hidup heartless je kau ingat aku tak tahu dia kenapa la? Jadi orang la bro. Kawan aku manusia jugak. Bukan kau seorang je manusia. Okay? Sorry la kasar bahasa. SPM dah dekat kan? Sorry banyak banyak dari hujung rambut sampai hujung kaki. Kau takyah nak marah marah kawan aku lagi. Dia ada perasaan juga kay. Sorry once again if I'm being rude tak kena tempat sebab aku tak tahan tengok dia macam tu. Kesian sikit kat dia. Dia tension SPM. Lepas tu tolong tanggung tension kau lagi kau ingat kenapa dia susah payah nak tanggung tanggung sama? Dia tak nak kau tension laa, pandai! Cuba jadi orang tu reti faham perasaan orang sikit. Terkasar bahasa lagi. Tengok. Sorry la bro. Gua geram la :) gua mintak maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki. Sekian :) Jaga diri. Macam gua cakap tadi. Lu kena ingat benda ni. Berdebar sikit tu, Allah bagi ingat. Tak berdebar langsung tu masalah mental. Berdebar lebih tu setan. Pandai pandai la nak lawan. Takkan guna Gayong pulak kan? Ke silat lain? Pandai pandai ea :) Take care :D

Good luck for all SPM candidates in Malaysia :D
I'm off. Assalamualaikum.

kiryuuasrar
 
This blog is fully designed by Cik Wawariang.