Ohayo!

Assalamualaikum...


Ohayo, minna! Hee. Entry ni panjang la :D kay, semalam aku cerita kat Piqa -,-' sebelum tu aku dah beli topup dulu. Kan ada free 60minit dari pukul 12 sampai 6 pagi esoknya. So, aku kira bosan bosan tu aku call Piqa. Kredit 20 hengget dalam tu aku nak buat apa kan? Call je la Piqa. Lama lama dia tanya gak pasal Azeem. Ehehh, ku cerita jelah. Salah aku kut. Marah tak tentu pasal. Lalala. Mental kan? Kesian Azeem hearted by budak hot-tempered macam aku ni HAHA so, aku cerita la kat Piqa. Dari A sampai Z termasuk yang Ikram kena tu *lalala*. Elok aje aku habis cerita, Piqa kata "aku side Azeem". Errr ="=, terima kasih kakakku sayang ="=, kau sokonglah dia sana. Bukan dia boleh bagi upah pun -,-'

Lepas tu aku dah tak tahu nak buat apa. Aku tanya Piqa, patut ke aku call dia? Piqa kata mesti. *Lalala*. Ala tapi malu la pulak. Dushh! *hantuk kepala kat dinding*. Hehe. Idea aku, tapi malu sendiri. Agak la. Tak malu ke call anak teruna orang tengah malam? Piqa kata, kalau tak nak dia marah lagi, buat jelah. Err.. o-kay.

Kalau aku call, dia tak angkat?- aku

Tu la gunanya mesej.- Piqa

Ehehh ="=, jawapan budak ni kadang kadang memang membuatkan aku rasa nak benam dia dalam paya kan? Suka malukan aku HAHA.

Okay tu kalau dia tak angkat. Kalau dia angkat?- aku

Cakap la.- Piqa

HAHA senang je seh jawapan dia.

Nak cakap apa?- aku

Cakap la sorry. Cakap apa yang kau nak cakap and yang kau rasa patut.- Piqa

Huwaa sungguh aku kelam lagi tak faham. Apa yang aku patut cakap. Yang penting, aku takut nak cakap dengan dia. Haha

Takut -..-' - aku

Sejak bila harimau berevolusi dah jadi koala ni? Boleh punya la. Ganbatte!- Piqa

Eheh, wey kau pernah tak makan kasut tali terkeluar ikut tepi bibir? Harimau berevolusi kau panggil aku? Kurang asam gelugur kau Piqa! Haha siut je. Entah la. Yang penting aku takut nak cakap dengan dia.

Sekali lagi Piqa membebel.

Takut apa? Bukan dia makan orang. -Piqa

Grrr... yalah! Nak cakap apa?- aku

Cakap aku kirim salam. Lepas tu tanyakan sekali mana duit raya aku? Dah berkurun tak dapat dapat lagi. Lepas tu suruh dia belanja kakak ipar dia ni makan. KFC boleh McDonald boleh [okay yang ni aku tambah berdasarkan skrip yang dia selalu bagi kat aku HAHA] Belanjalah yang penting.- Piqa

O-kay, kau ingat dia tu apa? Bank bergerak? Haha

Okay. Nanti aku cakap yang kau suruh tu.- aku

Yang penting aku mesti cuba! (҂'̀⌣'́)9 *kompiden* ehehh tak sangka aku ni bendul kan? Aku buat apa yang Piqa cakap tu. Masa dia angkat tu ="= brrr *meremang bulu roma aku* hehek. Takut sehh dengar suara dia -_- nak tanggal bulu kaki aku *balik kepada muka confident*. Aku diam je dengar apa dia cakap. Tapi bukan banyak pun dia cakap. Sepatah sepatah je. Err.. tension aku. Mula mula cakap macam takde apa jadi je. Aku diam jela. Pastu dia kata sorry. Erk? Apasal aku terharu tiba tiba? Haha senget. Basah lagi selimut aku. Huk huk. Speechless la weh. Sungguh. Aku tak boleh bercakap. Hahaha suara pun hujung hujung. Gaya masa aku cakap dengan Fariz hari tu la. Haha. Tapi Fariz tu takde hati! *muka annoyed* Ada ke dia gelak macam seth tan masa dengar suara aku yang sedap ni? Kurang asam kecut expired! Hehe tapi dia ada gak pujuk balik masa tu. Dia tanya la "eh apsal kau nanges ni weh? Aku pulak yang risau". Haha, disebabkan keprihatinan yang sedikit tu la, aku maafkan dia HAHA aihh biasa la member kan. Aku pun risau masa dia excident hari tu woo! Tapi aku rasa aku risau sebab aku risau Mai sedih kut. Bayangkan jelah, Fariz excident, Mai pakai phone pun sekejap sekejap je. Macam mana aku tak risaukan Mai? Hahaa. Okay, balik pada pangkal story. Memang dalam 60 minit tu banyak diam je la. Masa aku tak tahu nak cakap apa, aku cakap la apa yang Piqa suruh cakap tu. Hehehe. Kan bendul? -_-' haha.

Tapi serius memang aku tak boleh cakap banyak *lalala* hehe. Kantoi cover suara HAHA tapi dia tahu jugak kenapa aku diam tak bercakap -..-' "jangan la nangis lagi" haha tak boleh lupa la ayat tu. Hehehe. Macam nak gelak pun ada. Tapi tak mampu. Senyum je aku masa tu. Hahaha macam lawak seh. Aku dah la exam paper membunuh Isnin depan. -,- Syariah tuu. Fariz tak kasi lagi hint dushh *kasi tendang sama dinding*. Boleh pulak buat hal masa macam ni. Nasib baik ada seminggu lagi. Tak rasa macam gila ke Isnin depan aku paper Syariah tapi aku selalu buka nota Chem? Haha study Chem sensorang membuatkan aku gila -_- tu yang cepat je menangis tuu *muka toya* HAHA [alasan tak munasabah]. Chait! Tak munasabah ke tak munasarawak ke biarlah! Kacau hidup kau ke? Yang kau sakit apahal? Hehehe kasar pulak ye aku ni? Hurmm.. Hee :D tapi sekejap la semalam aku senyap. Semalam Hana pun tak tidur lagi. So sementara tunggu dia fikir nak cakap apa, aku kacau la adik aku. Ada ke dia geletek aku? Haha ngeng. Kena gelak aje gaduh dengan adik -"-, haha then okay la balik ^^,

Okay, I'm off. Syariah aku tak buka satu pun. Erm, definisi dah boleh la banyak juga yang aku hafal. Bab hukum dengan usul fiqh tuu -"-, errr FARIZ IKHWAN!!! MACAM MANA KAU BOLEH KATA SYARIAH TU SENANGGG??!! Gila kan mamat ni? -"-, hurhh yelah senangg. Ameen! Hehe. Urm, kay off. Assalamualaikum.

kiryuuasrar
 
This blog is fully designed by Cik Wawariang.