Go Back -___-

Assalamualaikum...

Politeknik Primier Ibrahim Sultan

Yes, I'm going back there. To that place. PIS. Ohooo pernah datang? Best. Tempat ni besar. Segala kemudahan ada. Cukup. Kau sedia je la duit bebanyak nak duduk sini. Survive la in sya Allah haha. Aku kat sini di bawah Jabatan Kejuruteraan Mekanikal. Diploma :)

Jabatan Kejuruteraan Mekanikal

JKM. Jabatan yang dikenali dengan ramai students lelaki haha indeed. JKE pun ramai lelaki jugak. Mana engineering memang ramai lelaki tak kira la Elektrik ke Mekanikal ke. Kau takyah terkejut. Aku terkejut sikit je la sebab dulu sekolah semua perempuan sekali kena campak kat department penuh lelaki. Sabar je lah -__- orang lain semua dok rezeki rezeki aku rasa macam nak bagi kaki je. Nasib baik classmates aku kira otak boleh masuk. Takde yang aura kerek-berlagak-mintakkaki. Kalau tak buat tak ikhlas aku masuk je nak study hoho


Jap nak say something kat diri sendiri. Tak ucap pun lagi kat diri sendiri.

WELCOME TO PIS, NAJWA.

Hahaa I'm a PISian now. Yeay -.- haha masuk sini dah takleh main main. Budak kelas aku semua pandai pandai belakaa. Kalau aku main main memang habis laa. Okay, dah nak bertolak balik ni. Once again, selamat tinggal Batu Pahat :'D

Okay I'm off. Assalamualaikum.

kiryuuasrar

Being his Cinta Terakhir. I want it!

Assalamualaikum...


Heyaa bloggies! I'm home. Urut kau tahu. Home sick sangat menyeksakan. Semput aku kat PIS tu -___- kesian aku. Ni baru dapat pegang lappy. Entry sebelum ni pun patutnya aku buat sebulan yang lepas. Tapi nak buat macam mana kan? Masa tak mengizinkan. Yeah, aku kat PIS sekarang. Politeknik Primier Ibrahim Sultan Johor Bahru. Buat Diploma Kejuruteraan Mekanikal. I'm a PISian now. Err istilah PISian is my word haha tak wujud pun dalam kamus. Tak payah nak cari. Yeah, saya warga PIS. So, should I bangga? No. Alhamdulillah haha that's the real word! Kan? Okay, jom cerita pasal dream aku.

I really desire this dream walaupun tak sepatutnya fikir lagi benda ni haha

I just want a peaceful marriage. A once peaceful marriage that blessed by Allah and parents of course. Just once. The first and the last. And also for him. I want me as his last lover. THAT is my dream. But yeah semua orang tahu kan dream is something that not necessary will come true. And let say aku mati dulu after kahwin takkan nak biar dia hidup sensorang? Haha okay la macam yang aku cakap tadi. Kalau dia nak kahwin tu hak dia. "Being His Last Love" tu cuma impian aku. It's his choice nak fulfill or not. And I have no right to force him to fulfill my merepek dream haha so true kan? Aku takde hak.


Dan apabila fikirkan balik benda zaman sekarang ni macam macam boleh jadi. Kes dera sebagai contohnya. Dan kalau aku pergi tinggalkan dia dengan anak mungkin dia tak patut jaga anak tu seorang diri. Dia patut cari an ibu for our kid. And that's the thing I really frightened of. Most! Okay bukan nak kata aku taksub dengan hikayat Bawang Merah Bawang Putih or what tapi benda tu benda betul kan. Manusia, kadang tak boleh diduga. Mana la tahu madu aku tu jealous or takut suami dia ni terkenang kat aku yang dah meninggal  tu bila tengok anak kitaorang, kut la dia benci sekali budak tu. Bila suami dia pergi kerja, dia dok dera anak aku. Kesian kan anak aku kena pukul kena tumbuk kena buat kerja segala. Woihh tak rela I tau alls anak I kena dera dengan monkey macam madu tak guna tu! Ngehehehehh nampak tak aku tak suka bermadu? Fuahahah lawak Wawa kau punya perumpamaan gaya kau memang dah ada suami dah ada anak dan dah nak mati ngehehehh ni contoh situation je lah. Bukan betul pun..


Tu la bendanya aku takut jadi. Yes, tak semua manusia macam tu. Tak semua mak tiri tu aura mak tiri Bawang Putih. Tapi kalau kena kat anak aku dapat mak tiri gaya yang tak semua tu pun kira nak aku kata 'ouh okay, dah takdir' jugak ke? Ouhh man! No! Aku nak anak aku hidup bahagia tanpa tekanan berat sejak kecik okay. Kalau betul andaikata jadi benda ni memang aku datang mimpi pompuan tu hari hari cekik dia kasi sedar yang dia dera tu anak aku. Bukan anak kera. Beware lah! Hahaa

Tapi seriously I really hope that I'm his last love last wife last everything and last-what-so-ever-lagi lah. Kalau boleh nak jadi yang first after Allah, Rasul and his family and also being the last. No other. Haha merepek punya dream kan? Orang lain semua dream nak kaya aku dream nak jadi cinta terakhir dia. That so tak boleh blah kan? Kahwin pun tak lagi dah dream bukan bukan haha I so can called The Funny Wawa or what? Haha yeah right The Corny Wawa.

What ever. But I really want to be his Cinta Terakhir :')


I'm off. Assalamualaikum.

kiryuuasrar
 
This blog is fully designed by Cik Wawariang.