La Tahzan ya Ukhti

Assalamualaikum...


Genap sebulan hari ni kan? And semalam ada orang tu sedih. Kata dia tak nangis. Tipu la tu. Aku tahu Zikry tu baik. Jaga kau. Sempat fikirkan kau since dia tahu dia dah nak pergi. Siapa tak terkilan orang baik macam tu tinggalkan kita? Sabar ea? :') We need to live on. Aku tak tahu apa rasa. Sebab tak pernah lagi alami. Shoot. You already faced this situation before. Knew it. Abah kau. Sorry but I need to say this. Buat macam tu. Macam mana kau ubat rindu kat abah kau, buat macam tu kat Zikry. Okay?

Mati tu benda pasti. Setiap yang bernyawa pasti mati. Just we don't know how, where, when, cepat atau lambat je. And sooner or later kita akan jumpa yang dah pergi tu balik. Sebab tu kita mesti selalu doakan dia kat sana. Lepas dari azab kubur, lepas dari azab mahsyar, lepas dari azab neraka. And we have to live on. Kita bukan forever duduk atas dunia ni sampai bila-bila. Siapa tahu, maybe esok lusa turn kita pulak. Percaya dengan janji Tuhan. It’s not that far. Hanya dipisahkan oleh satu line je. *Hujung telunjuk kanan melukis garis imaginary di muka meja.* Life... *Menunjuk sebelah kiri garisan itu.* ...and death.. *Beralih ke kanan garisan.* Garisan tu je yang pisahkan kita. Dan doa tu penghubung paling kuat :)

Jangan sedih kay? Aku tak pandai nak seka air mata orang. Ni je aku dapat bagi :) Ni pun nasihat Hlovate, Abang Shah pada Ju'a - Schuberts' Serenade [Gurindam Jiwa] :) so, smile sayang. We have to live on. Aku percaya dia dan abah kau akan cakap macam tu if they had the chance. Live a happy life. For them :) kan? I know you knew it. Smile kakak sayang ^^, baru manis.

Okay, Life must go on whatever happen :) jangan down sangat macam ni. Aku tahu kakak aku kuat :) kay? Sayang kau. And jangan sedih lagi kalau aku tanya "apa tanda tanda nak mati?" Hey, random kay soalan tu. I just felt like I want to ask. Okay, not more :) Aku tahu kau takut sebab before Zikry pergi, dia pernah tanya soalan macam tu. But trust me. I just felt like I want to ask. Don't be afraid. But kalau betul pun, I know you can face it :) life must go on. And dah alang alang ni, aku nak say sorry kat kau. Kat semua orang yang baca ni. Kalau kenal aku and aku banyak salah dengan dia, hope sangat kau orang maafkan aku. Aku dah maafkan semua salah orang kat aku. Memang dah zero salah kau orang kat aku. Aku dah penat tanam hatred. Dan semua yang aku pernah tak suka, trust me aku dah buang rasa tu. Guess what? Aku dah boleh tengok muka budak tu! According to status yang aku buat tu :) the girl that I hate her sebab kes kantin :) aku dah boleh tengok muka dia! :D selalu kalau aku nampak, automatik takde mood. But sekarang dah okay :D means misi aku nak buang hatred dalam hati dah berjaya :) okay? Sorry once again :) Piqa! Aku tahu kau kuat :) I'm off. Assalamualaikum.

kiryuuasrar
 
This blog is fully designed by Cik Wawariang.