Hate it but I like it -.- ahh

Assalamualaikum...


Siapa kat sini suka warna biru sila angkat tangan. Kau? Ouh kau. Kenapa kau suka warna penipu tu? HAHA I used to like it before. Everytime when I see the blue bright sky, it makes me feel peace. Dari darjah satu sampai darjah enam aku rumah biru. Dan sepanjang tu rumah biru selalu nombor satu. Then, aku suka sangat warna biru -.- walaupun sebenarnya bukanlah aku yang menangkan pasukan biru kan keh keh.

Really. Sangat suka warna biru. Naik sekolah menengah, aku nak pilih rumah biru. Tapi cikgu yang tentukan. So, aku masuk rumah merah :) tapi aku still suka warna biru. Sebab langit is everywhere up there. Still peace. Tapi teringat USA cerita Rasulullah SAW tak suka warna biru sebab akan datang nanti, apabila Dajjal muncul, dia akan disambut oleh 70 ribu orang Yahudi yang memakai jubah biru. Kenapa biru? Entah. Dah memang itu yang diaorang pilih. Warna untuk Dajjal. Sesuailah. Penipu.



USA kata warna biru warna penipu sebab memang usually kita susah nak jumpa benda semula jadi yang biru. Paling paling pun orkid sikit. Tulip ada ke biru? Tak kisah la tu. Ada sikit sikit kat badan rama rama kat bulu burung kan. Tapi sikit. Sangat minimum. Hah? Laut? Langit? Hehh, tu lagi satu penipuan.

Apabila kita tengok laut, warna dia biru kan? Tapi kalau kita selam walau sampai dasar mana pun, ada jumpa apa yang biru? Takde kan? Penipu la tu.


Fine, maybe pantulan dari langit? Agaknya. That shows us that a lie lead to another lie :) sebab tu aku suka benda macam ni -.- trick kan? Agak la. Menipu memang best. Tapi orang yang teraniaya, kesian. Banyak jugak aku tipu orang *selamba* HAHA gomenasai :) siapa yang aku pernah tipu? Hehe siapa siapa lah. Sorry ya awak yang pernah ditipu :) tapi biasanya kalau menipu tu time nak gurau la. Hehe berdosa aku -"-, nauzubillah. Mintak dijauhkan lagi lepas ni. Rasulullah SAW dah pesan kalau nak bergurau pun biar benda yang benar. Kita zaman sekarang ni bergurau benda menipu semua. Menganjing segala. Benda kurangajar macam tu tak elok buat. Lagi lagi kat cikgu. Gelar gelar segala. Setakat ni aku tak pernah lagi kut gelar cikgu benda macam macam. Paling takut nak gelar cikgu.
Apabila kita tengok langit, warna dia biru kan? Tapi kalau kita naik ke langit tinggi walau sampai mana pun, ada jumpa apa yang biru? Takde kan? Penipu la tu.


Sila fokus pada langit :)

So, I like blue. Nope I hate it -.- haaaa *gigit bibir bawah*. Okay, I used to like it before, but then I hate it. Tapi masih jatuh cinta pada warna langit!!! ==' tapi kena tak suka jugak kan? It's sunnah buat apa yang Rasulullah SAW buat :) okay that's all.

Ehh! Aku macam dah terminat kat Mukai Osamu :D Ohkura Sho dalam Atashinchi No Danshi :D hari tu robot tu -.- hehe minat je kat yang handsome. Tu je yang mampu. Kawan aku tu sayang orang handsome hari hari makan hati ulam jantung HAHA same goes to yang sayang kat orang yang baik even dia tak lah handsome mana kan. Macam kawan aku lagi sorang tu :) APATAH LAGI yang handsome dan baik sekaligus macam cousin aku kan? HAHA untung la girlfriend dia [girlfriend dia pun cantik]. Eh, girlfriend? Macam rendah je taraf dia. Aku pasti cousin aku tak anggap dia serendah tu. Dah nak tunang kan. Tak mau la kata girlfriend. Memang gaya taraf rendah habis orang lelaki kalau anggap orang yang dia sayang tu macam girlfried atau awek. Bakal isteri sounds good :)

Mukai Osamu. Ehh! Baju dia biru hehehe

Mentang mentang cerita pasal biru, semua nak biru kan? Hehe Okay sambung balik. Dah la cousin aku tu handsome, setia pulak tu. Kalau tak silap itu la girl pertama dari sekolah sampai sekarang dah 20 tahun masih lagi dengan girl yang sama :) gaduh je putus. Tapi sambung balik HAHA! Menangis sebab that girl. Serius lawak je nampak dia menangis sebab girl :D cute gila! Muka dia ala ala Mukai Osamu jugak :) chinese look :) handsome kan? Handsome, setia dan baik. Aku jamin solat dia cukup 5 waktu :D Cayalah kat abang aku ni :D So, bakal isteri dia kena jaga dia bebetul. Kalau tak, habis dia aku belasah hehe aku yakin dia orang okay. Putus sambung putus sambung, memang jodoh kut. Tak pernahnya nak pisah betul betul.


HAHA Okaylah. Tak suka biru :) I'm off. Assalamualaikum :)

kiryuuasrar

Welcome Home :)

Assalamualaikum...


Lagu dalam Zettai Kareshi. Translation dia best. Agak la. About sadness and happiness. Kalau hari tu Piqa bagi Kiseki, aku post benda ni je boleh kan? Panjang -.-

Welcome home, sweet home
A place to go home to (yeah)
Thanks for your love

Pretending to be alright again
to paint out the color of sadness
I just laugh it off

The importance of believing
Even if I understand it
Well, there are times when I still doubt

Times when my empty body
just flows by
It makes me want to just lie down, but
I just want to hold you
These feelings stab through me so I can move on

Welcome home, I'm home
With one word my heart is satisfied
Welcome home, sweet home
A place to go home to (yeah)
Thanks for your love
Sweet home

I used to believe adults think
only of themselves and they are cunning
But there are people desperately trying to go back
Even screaming out loud
I finally realized that

There is no such thing as
one natural happiness in this world
For your sake, I was able to realize that
By carrying these feelings,
I can move on

Welcome home, I'm home
Accelerating the speed of everyday
Welcome home, Sweet home
There will always be this unchanging scenery
Sweet home

Searching for the missing
wound in my heart
The thing that made me fight and go on
Was because there was a “welcome home”

Welcome home, I'm home
With one word my heart is satisfied
Welcome home, sweet home
where love
has a place to go home to (yeah)
Thank for your love

Welcome home, I'm home
It’s alright because you are here
Welcome home, sweet home
keep waiting, because I’m arriving soon
Sweet home

Okay, I'm off. Assalamualaikum.

kiryuuasrar
 
This blog is fully designed by Cik Wawariang.