Lalalaa

Assalamualaikum...

Yo! Aku lagi? Eh ada susahkan kau tak? Blog aku kan? Muahahaa! Kau tahu aku bosan nak mati ni. Takde siapa nak text aku. Alep dah merajuk aku dah bertahun tak text dia. Memang tak ar dia nak text aku lagi. Piqa, kalau aku tak text, dia tak text. Dia kerja. Mesti busy. Tak nak la kacau. Nad dengan Biha pun kerja. Diba dengan Tiqa? Tunggu topup? Tunggu duit raya nanti la jawabnyaaa. Fariz dah lama masuk asrama. Mai... dia marah aku :'( autoreject number aku. Sorry ea Mai :') sayang kau :'D masa tu just bagi contoh je. Tak tahu pulak tersinggung perasaan kau. Really sorry. Takde perempuan murah yang aku pernah kenal. Kawan aku semua mahal ^_^ tak ternilai sampai aku tak sanggup hilang kauorang. Mai~ jangan marah aku lagi :( aku dah takde kawan dah sekarang ni :'( semua busy. Aku buat hal aku je :( jangan la marah aku lagi :( uwaaa apsal aku nak banjir je gila!? Sekarang bukan musim hujan! :'T Mai~ sorry sangat sangat sangat.

Urm... aci sengal je tengok Cinta Kau Dan Aku, terdengar lagi lagu ni tetengah aku sayu cenggini. Sengal betul! Wehh wehh lirik diaaa (_ _|||) weh wehh aku post ni bukan sebab aku putus cinta tau!! Jangan salah faham pulak ="=


Bunga-bunga yang bertaburan
Alam ibarat meraihkan
Luhurnya satu percintaan
Bagaikan telah ditakdirkan

Namun cinta kau dan cinta ku
Banyak halangan datang bertamu
Mampukah ditempuh satu-persatu
Terdayakah menahan onak beribu

Hatiku semakin terluka
Bila setia ku kau permainkan
Mengapa harus sengsara
Bila cinta dalam genggaman

Cinta kau dan aku
Mungkinkah bersatu
KepadaNya ku pohon restu
Tunjukkan jalan yang terang
Untukku..

Tiap cinta ada cerita
Penuh onak ranjau yang berliku
Ku tabah ku harungi jua
Dugaan cinta kau dan aku

Cinta kau dan aku
Mungkinkah bersatu
KepadaNya ku pohon restu
Kembalikan dia padaku..

Sayu balik ek lagu blog aku muahahaahh! Tadi Kamu Saja. Tukar balik lah. Nak feeling. Cehh ayat "nak feeling" tu je dah buat feeling hilang gaahaa. Kan? ^_^

Erhhh potong betul la Abang Yatt ni. Aku baru nak...... haishh pergi tayang muka kau yang sebijik macam Azeem tu kat depan aku buat apaaa? ="= kan dah. Tak masal hehe handsome pulak dia hari ni wahahaa woi woi woii laki orang tu Wawa! Anak pun dah dua. Hehehh aku puji je dia handsome. Tak kata pun aku nak ngorat dia lalalaa ~

Layan drama sekali jom. Episode Farah dengan Suraya baru sampai dari UK dan memporak perandakan hubungan Farish dengan Farisya.




Aku nak tengok episod 6 ni. Hari tu terlepas. Dalam novel ada Farisya kenakan diaorang guna katak. Hehe nak tengok :D Haaa episod 8 dan 9, Khamis and Jumaat ni. 10 malam. tv1 ^_^ off. Assalamualaikum.

kiryuuasrar

Entry lagi

Assalamualaikum...

Yo! Whatsup der! Salam satu alam semesta! Haha story lagi yok. Hehek. AKU DAH NAK EKSIDEN TADI! Gempak tak tajuk? Haha tadi hantar barang prasekolah. Almaklumlah sejak sejak dah ada lesen ni, muka aku lah yang ayah cari suruh hantar barang -,- siapa lagi kan anak ayah yang baik hati lagi comel cantik cun dan cute miut ni puihh haha so aku bawak ayam yang berat tu. Naik motor Nouvo. Kau tahu la Nouvo kan berat. Dengan berat motor, berat ayam tu, dah nak eksiden *bunyi jawa sikit* aku tadi kau tahu? Eksiden tahu eksiden? Tak? Adoi, ni sebut jawa. Sebut betulnya accident. Haha

Haishh kalau betul aku eksiden tadi, mahu wassalam ayah tak bagi aku bawak motor lagi. Mana boleh an? Aku dah sejiwa dengan Nouvo tu. Kalau ayah halang cinta aku dengan Nouvo tu merana tau. Hihiii merepek kayy. Haaa kalau jugak aku eksiden tadi, memang wassalam ar. Dekat je si lori tu -_- wassalam jugak tak dapat amek result Khamis ni. Tak dapat jumpa kengkawan. Tak dapat kahwin *erk?* hahaha tak masal.

Tu ar. Lain kali bawak motor mata tengok depan, kepala dan minda di alam nyata. Ini? Kepala kau ke mana? Ke longkang haha nasib baik tak masuk longkang bebetul ke apa tadi. Kalau tak habis jatuh saham aku yang comel lagi cute dan cantik cun melecun ni puih puihh puihhhh haha betul betul extra puih ekk haha apa apa pun, puji diri memang best. Terasa bagus pulak muehehee. Masalah pun boleh lupa apabila puji diri hihii

Tu la pengalaman hampir eksiden aku. Pagi tadi. Pengajaran kepada anda, bawak motor, jangan ingat masalah kau yang semalam. Jangan ingat benda yang kau takut. Fikir benda tu membuatkan aku rasa macam nak tumbangkan motor je tetengah bawak tadi tu. Tak pun langgar pembahagi jalan. Tak pun masa lori kat lorong sebelah dari arah bertentangan lalu, masuk ar lorong sebelah. Ahh alhamdulillah iman ada lagi. Hehe berdosa besar Wa bunuh diri. Jatuh murtad. Nauzubillah. Aku nak husnul khotimah ^_^ Allahu rabbi :) Ya Allah dapatkanlah kami keputusan yang cemerlang. Dapatkanlah DIA keputusan yang cemerlang, biar sambung belajar tinggi tinggi boleh sara aku lepas kahwin. Ameen! Bhahaa jauh ke depan betul kepala aku ni muehehee :D

Lappy ni hari tu kena apa tah. Virus kat facebook. Dah facebook tak boleh buka. Kena lock. Nasib baik blog and Twitter boleh. Takde la aku bosan. Tadi pagi curi Ace ibu online facebook kejap. Hehe ni pun tengah online jugak ^_^

Can I love you right now? If you leave a little bit of me in your embrace and leave. You know how much pain that will cause my heart hurt. I love you, let’s start again all I’ve ever done was make things hard for you but I’ll love my friend. I can’t go on without you. Our love is like a fixed destiny… - Afieff Rous

Afieff Rous. Yeah Apip. Cousin. Tak ingat? Klik Sini :) Quote ni dia buat maybe masa dia putus lepas tu sambung balik dengan awek dia ^_^

Oit budak! Aku tunggu kau topup eaaa! Kalau kau baca benda ni laaa. Cepat sikit! :T kang aku merajuk lagi lama. Hehe ^_~ orang tunggu.

Aishh aku nak tukar la lagu blog ni. Muara hati ni sedih sangat la. Dari minggu lepas sayu je. Dah macam orang putus cinta dah pulak. Haha jap lagi tukar lah hehee :D

I'm off. Assalamualaikum

kiryuuasrar

18 masuk 19 March 2013

Assalamualaikum...


Hai, salam satu dunia. Melebih pulak kan? Haha hari tu dah salam satu bangla. Hari ni salam satu dunia. Lepas ni salam satu alam semesta pulak. Hihii ni pengaruh Lailot Azwot la ni hehekk :3 kay baik punya greetings kan? Fuahahahaa. 18 March ya sekarang ni. Pukul 11.56 minit malam. Belum 19 hari bulan kan? Dan, aku paling tak suka hari ni :) lalalaa~ haha. Okay, aku dah taip part of this entry pagi tadi. Pagi. Lepas solat subuh, aku taip benda ni separuh. Ni sambung lagi. Nak random talk ni. Saje je. Tiba tiba terasa nak merepek. Intro ni pun edit hihii :*

So, apa kata cerita pasal dua manusia ni. Hihii. Kisah yang mana mula mula bergaduh, sekarang jadi lainnn :D kay manusia pertama bernama Nurul Nur Haizatul Fairah binti Shahrom. Yang kedua, Tengku Ahmad Azhroy Franz bin Tengku Ahmad ______ Franz. Wooo nama panjang kan aku bagi. Bhahaa jap jap jap. Kau perasan tak apa yang tak kena dengan nama diaorang? Yang girl tu dah ada Nurul, Nur lagi kan? Haha memang gitu. Kakak dia pun nama Nurul Nur Nabila Armira. Pernah sekali aku tanya kakak dia.

Me: Nurul ke Nur?
Her: Nurul Nur.
Me: (_ _|||) *sabar je la haha*

Haha pelik sikit kan nama diaorang. Yang boy tu pulak nama dia panjang sangat kan? Tak ingat dah nama papa dia fuahahaa. So, kita perkenalkan diri mereka dulu lah haha :D

Nurul Nur Haizatul Fairah binti Shahrom

Sebelum kenal dia rapat aku panggil dia Haiza. Tapi bila dah kenal ibu dia, abah dia, family dia, tahulah nama manja dia kat rumah Bibie. Budak ni dua tahun bawah aku, kiranya dia 16 lah tahun ni. Sekarang rapat sikit la. Dia selalu mintak aku tunjuk masa dia buat homework. Biasanya Math. Alhamdulillah dia faham bila aku ajar. Takde la selalu rasa macam nak hempok dia sampai pengsan haha tapi kadang kadang ada la jugak ala ala nak gigit je telinga dia sebab aku terangkan kat sebelah boleh dia termenung. Bukan nak dengar apa aku ajar. Untung aje anak orang. Kalau tak dah ku sepak. Ngehehhh dia ni sangat terjal dan comel. Ibu sendiri kata dia ni comel macam Farisya Cinta Kau Dan Aku tu. Gaya diaorang sama. Kan comel. Gila kau tak comel? Haha dia paling takut dengan abah dia. Garang gak woo Pak Cik Shahrom tu. Dia suka masak memasak. Perempuan lain kalau tengok baju ke aksesori ke dah rambang mata. Dia tak. Dia rambang mata kalau tengok barang barang dapur. Macam kuali ke periuk ke barang masakan ke. Barang buat dessert lagi laaa. Hari tu aku buat kek batik dengan dia la :D sedappp :9 yummy hihii pernah tak kau jumpa perempuan macam ni? Tomboy [ala ala ar] tapi suka masak dengan buat dessert. Comel kan? But tengah perlahan perlahan belajar tutup aurat ^_^ akak doakan kau lah, Bie! Heee :D lagi comel pakai tudung la dia ni. Better than lepak sini pakai seluar pendek je sayangs oi. Hihiii takpe, kau sendiri cakap nak berubah sikit sikit kan? Akak doakan :D dia ni tak kuat cemburu langsung. Kalau Roy buat hal, dia buat tak tahu je. Tapi bila dia buat balik kat Roy, masak. Haha saaaangat teringin nak jadi macam dia kay. Sangat sangat sangat. Penat ar jadi orang kuat cemburu ni. Air mata dah tak cukup dah.

So, azam baru untuk April ni, TAK NAK MENANGIS SEBAB CEMBURU! *tetiba* walaupun bakal jugak tiba tarikh 15 April tu kan ^_^ okay, dah melalut pulak. Kay kay kayy aku tak jealousss *chicken dance*.

Done pasal Bibie. Kita cerita pulak pasal SKANDEL AKU, Roy :D fuahahahaa! Eh ni bukan aku yang cakap eaa. Dia yang cakap. Kat Bibie pulak tu. Aci bangang je. Kalau aku jadi awek dia, dia ngaku perempuan lain tu skandel dia, sure makan kayu ulam paku. Bhahaa kena bunuh kut aku kalau dia baca ni hihii. Apa dia kata? Tak pernah ada perempuan tolak dia? Puihhh *muntah hijau* haha. Entry ni, Si Bibie sure baca lepas ni. Sebab dia yang suruh aku taip entry pasal dia dengan Roy. Teehee. Dah siap nanti dia baca ar.

Tengku Ahmad Azhroy Franz bin Tengku Ahmad _____ Franz

P/s: aku cerita berdasarkan apa yang Bibie cerita kat aku ^_^

Kay Bibie boleh lupa pulak nama papa diaa. Yang satu tu je. Tengku, Ahmad and Franz tu memang ada laa. Budak ni aku panggil Roy la. Family panggil dia Boy. Aku bukan family diaaa bhahaa. Mamat ni baby face ngekk. Sendiri ngaku muka baby face. Tak malu punya budak hahaha. Kay dia sebaya aku. Tapi dua tahun dah kat Universiti mana aku tak sure. Ada kat facebook dia. Tapi aku tak add pun. So aku lupa nama facebook dia. Gambar dia pun ada. Dia ni perasan baby face kay. Tapi memang melepak gila ar mamat ni. Family albino kut. Family duduk Aussie mana tak putih haha. Keturunan Tengku Franz eh? [Aku pun tak faham. Apsal around aku semua muncul segala Tengku and so on ni semua. Dato bagai lah. Haishh. Okay Dato Kamal tu kira member ibu. Aku tak kenal -_-] Pape je la. Aku pun tak faham pasal Franz ni -_- mamat ni pelik gila. Dia, suka beli barang perempuan. Faham? Klip rambut, getah rambut, gelang tah hape lagi la Bibie sebut. Aku bukan ingat pun. Dia kata dia beli then kumpul, untuk bagi kat isteri dia nanti. Rumah sendiri dah ada sebiji kat PJ. Untunglaaaaaaa orang tuuuu *jeling Bibie hihii*. Mamat ni dulu tak cemburu sangat. Tapi makin lama, makin nampak kecemburuan dia. Bibie kata. Haha Yang Bibie terbalik pulak. Mula mula cemburu lepas tu dah kurang. Aishh bila dia kurangkan cemburu dia, mamat ni pulak yang meningkat cemburunya. Kay, Roy ni aku tak tahu la apa masalah dia. Selalu mintak nombor aku kat Bibie. Kau tak rasa macam nak cekik je ke mamat ni kalau kau jadi Bibie? Aku sendiri rasa macam !@#%^&* pahal kau mintak nombor phone orang kat awek kau uh? Okay bukan awek. Diorang tak declare couple, just random terus get along. Macam aku dengan Azeem. Gitu je la. Tapi tu bukan alasan dia boleh mintak nombor perempuan lain sesuka hati dia kan? Dah la mintak kat Bibie. Aku memang sure TAKKAN BAGI nombor aku kat Azhroy sebab aku tahu apa Bibie rasa nanti. Aku TAK SUKA orang yang aku suka text dengan perempuan lain so, aku tahu Bibie mesti tak suka Roy text dengan perempuan lain. Dan aku TAKKAN NAK bagi nombor aku kat mamat ni even dia just nak mintak tolong aku jaga Bibie kalau dia balik Aussie ke apa ke. Memang takde niat apa apa pun, dia mintak number aku. Tapi aku memang takkan bagi nombor aku kat dia. So, kalau dia nak text aku, guna number Bibie. Bibie perempuan. Aku pun perempuan. Then aku tahu dia mesti tak suka aku text dengan Roy. Even text guna number Bibie pun, aku nampak muka dia berubah kalau aku gelak gelak baca mesej Roy. Aku gelak sebab mamat ni sweet kay. BUKAN SWEET DENGAN AKU!

Sweet baca ayat ayat dia suruh aku jaga Bibie, suruh aku jentik Bibie kalau Bibie tengok lelaki lain, suruh bagitau dia kalau Bibie ada apa apa masalah. Sebab tu dia mintak number phone aku.

#Since Alif wish happy new year bulan January hari tu, aku dah takut nak text dengan budak lelaki lain. Kalau Alif text, aku suruh Piqa bagitau dia yang aku takde kredit. Wuishh jahatnyaa. Hari tu dia kata aku sombong. Kawan dah lama, dari form 3 tapi sekarang aku sombong. Siut Alep. Aku bukan sombong ar! Aku takut  je hehehe lagipun, memang kitaorang kenal waktu form 3. Tapi form 4 putus contact terus. Lepas tu form 5 tu terjumpa balik facebooknya. So, takde la lama sangat pun aku kenal kau Lep hihiii sorry eh Lep. Aku memang takut nak text mana mana lelaki sekarang ni ^_^

Sekarang dah dekat pukul 1 tengah malam. Dah masuk 19 March. Masih tak boleh tidur T.T sadis betul hidup aku. Dah la kena tinggal sorang sorang. Awal awal tak nak topup. Apa ar. Ahh biar ahh. Bukan hal aku pun lalalalaaa XDD *gelak gelak gelakkk*

Aku cerita sikit je la kisah Bibie dengan Roy. Kisah diaorang ni, macam novel tau. Ada satu masa Roy accident, amnesia jap. Dia just tak ingat certain benda je. Yang lepas lepas dia ingat. Nasib baik ingat Bibie. Dalam tempoh dia amnesia tu ada pulak sorang perempuan ni kata pregnant anak dia. Terpinga mamat tu. Kawan Roy pun kata that girl menipu. Just nak Roy je. So kawan Roy suruh Bibie tolong. [FINE yang ni tak boleh blah gila ehh! Haha sebab tak lama lepas Bibie cerita pasal Roy kena fitnah buntingkan anak orang, cerita Bayu Cinta Luna pun ada scene ni. Haha nak kata mamat ni tipu, and tiru Bayu Cinta Luna, tak mungkin. Sebab benda ni jadi dulu kat dia. Baru Bayu hilang ingatan then, Zia ngaku pregnant anak Bayu. Haha lawak je. Bayu Cinta Luna tiru kisah cinta Bibie dengan Roy :D] Tah macam mana boleh ingat balik semua benda. Dah baik tu, papa dia pulak suruh dia nikah dengan sorang girl. Tapi mama dia dah suka kat Bibie. Sampai sekarang kut mama dia masih berhubung dengan Bibie. Banyak dugaan tau diaorang ni. Diaorang berdua ni sweet wa cakap lu. Tapi takkan la aku nak cerita kat sini. Hihii cute je tau. Gaduh je, tak sampai sehari dah baik. Comel tau. Kalau gaduh, gila gila pulak tu. Segala perkataan keluar. Tapi lepas mintak maaf, okay balik. Comel. Aku suka diaorang berdua. ^_^ sebab tu aku tak nak bagi nombor aku kat Roy. Takut jadi lain ke apa ke. Ye la. perasaan manusia, mana boleh duga. Kalau dulu kata sayang tak mustahil sekarang kata rasa sayang dah hilang. Aku tak nak benda tu jadi kat sesiapa pun yang aku kenal. Aku tak nak benda yang jadi kat Eya jadi lagi kat sesiapa kat sekeliling aku. Bibie dengan Roy dah okay. Tak nak diaorang pisah apatah lagi aku penyebabnya walaupun aku tahu memang MUSTAHIL sebab aku tak lawa. Bibie tu lawa. Roy tu handsome. Sure sesuai mereka tu :D cooomel sangat hehehe

Aku dah malas nak cerita panjang. Nak layan lagu. Untung untung boleh mengantuk. Sekarang tak boleh tidur T_T tolong laaa. Macam mana nak mengantuk? Aku penat. Kepala sakit. Tapi mata tak nak tutup. Off. Assalamualaikum.

kiryuuasrar
 
This blog is fully designed by Cik Wawariang.